Dj High Way – pasiune si dedicare in formarea viitorilor DJ

Denon DJ anunță Prime 4: Prima consolă standalone cu 4 canale
ianuarie 19, 2019
Licența de reproducere a muzicii
februarie 19, 2019
Show all

Dj High Way – pasiune si dedicare in formarea viitorilor DJ

”Să rupem butoanele/Să se crape boxele/Beat cu beat și pitch cu pitch/Te așteptăm la noi aici!”

Vino să dai play la scoala visurilor pentru DJ!

DJ HIGH WAY a fost gândită în 2011, dar adevarata poveste, adevarătul drum spre energia muzicii a început în 2015. De atunci boxele ”bubuie” aproape zilnic la scoala de DJ.

 

De la început, scoala a beneficiat de dotări la cele mai înalte standarde, de echipamente profesioniste, ca să ieși DJ, de cum ai intrat pe ușă. Nu te gândi că e așa ușor să ajungi DJ, nu e, dar de pasul ăsta ai cea mai mare nevoie. E începutul.

Fără el nu poti merge mai departe. E la fel ca un carnet de conducere pentru șoferi. Numai că aici, după ce termini școala, nu trebuie să pui „mămăliga„ pe pupitru. De asta au grijă oamenii pentru care pui muzică. Ei îți vor pune eticheta, ești bun sau nu ești! Ei te judecă.

Ce trebuie să știi de la început: niciodata nu vei putea mulțumii pe toată lumea!

”Ce mare lucru să dai în butoanele alea?” spun mulți, dar când ajung lângă ele le tremură degetul pe cue, pe play!

În ziua de azi, să fii DJ e o meserie. Ai nevoie de un atestat pe care-l poți obține aici, la DJ HIGH WAY, unde scoala se face ca la carte, alături de profesori super-experimentați, cu ani de zile de ”butoane” în spate. Școala se încheie cu un examen cât se poate de serios.

Cine a fondat DJ HIGH WAY?

Scoala DJ HIGH WAY a fost deschisă de un DJ de cursă lungă, Mihai Vochin. Prin 92, el le punea muzică prietenilor de pe casete, iar în 93 a imbrățișat cu adevărat această meserie. A ajuns într-o discotecă ( așa se spunea atunci, nu club J ) și acolo a văzut ce înseamnă playere profesionale, mixere cu multe butoane. Tot acolo a înțeles termenul muzică ”la bătaie”, adică pe beat, unul dintre primele lucruri pe care le învață viitorii DJ la școala DJ HIGH WAY!

Mihai Vochin a pus muzică și la Radio câțiva ani, înainte să se retraga din meseria de DJ și să înființeze aceasă școala de DJ, ca să le arate și altora secretul butoanelor, iar povestea DJ-ilor de succes să meargă mai departe!

De ce ”DJ HIGH WAY”?

E simplu. Pentru că drumul către succes într-o cariera de DJ pornește de aici. De ce ”DJ HIGH WAY” și nu ”DJ WAY”?! E la fel de simpul. Pentru că drumul pe care-l începi aici e unul fără întoarcere, e ca o autostradă spre glorie, în această meserie atât de mișto.

Ai intrat pe această autostradă, mergi tot înainte. Viteza ascensiunii depinde doar de tine, cât te țin genunchii să calci accelerația în boxe.

Cert e că DJ HIGH WAY a fost gândită de la început să ofere cursuri de DJ premium. Școala de DJ te învață să calci la maxim accelerația butoanelor!

Să fii DJ e o joacă sau nu?!

 

De ce să nu fie și o joacă? Poate fi. Fiecare o poate percepe cum vrea.

De ce să nu te joci la butoane, în loc să o faci pe telefon, tabletă sau calculator? E și mult mai sănătos, pentu că nu stai cu ochii toată ziua într-un ecran. Și da, dorința asta de a fi DJ poate crea dependență. E, însă, un ”drog” cuminte și curat!

Atunci când devine meserie lucrurile se schimbă! DJ-ingul se practică după reguli clare. Trebuie să ai o cultură muzicală, făra ea e greu să izbândești. Apoi, trebuie să ai cunoștinte tehnice despre aparatura pe care o folosești, să poți fi activ în această branșă, să știi tot ce apare nou în muzica, să fii la curent cu trendul, să înveți să iți produci propriile piese si remixuri și să înveți să lucrezi legal.

Nu în ultimul rând și atenție mare la asta… să reziști! Da, să reziști, pentru că vor fi nopți pierdute, zgomot, alcool, fete frumoase (băieți frumoși, în cazul fetelor DJ J ), stres, oboseala, deplasari, zboruri, concurența, bârfe… Și multe altele.

Dar pe cât de grea este meseria de DJ, pe atat de frumoasa este!

 

Pe ce mixezi la DJ HIGH WAY

Dotarea tehnică a scolii DJ HIGH WAY cuprinde numai aparatură profesională și, în special , vârfuri de gamă. Vei învăță să descoperi tainele DJ-ingului pe cele mai profi butoane.

La școală se folosesc CD Playere Pioneer – CDJ 2000NXS2, mixer Pioneer DJM 900 NXS2, pickup-uri Reloop 8000, precum și console de ultima generatie S4 MK3 de la Native Instruments.

Voi veniți cu pasiunea, noi vă dăm încrederea la ”butoane”!

La scoala DJ HIGH WAY veți întâlni cei mai mișto profi. Să nu va gândiți că e la fel ca ăia de i-ați avut sau îi aveți la școală, nici vorbă! Aici, băieții de la care o să învățați meserie sunt cool, sunt mișto rău. Și nu e  întrebare cu care să fie încuiați. Pe bune, chiar știu tot.

De unii sigur, sigur ai auzit. Pe alții îi vei descoperi aici.

Christian Lepah, Andre Rizo, PartyBusta, Alin Prandea, Cosmin Voicu, Dj Marika, Dj Benny, Alin Dobrikan, Victor Alstani și Paul Damixie sunt artistii, care in cei aproape 4 ani de existență ai Dj High Way, au școlit sute de cursanți.

Pe ultimii patru îi poți întâlni acum, dacă începi cursurile școlii de DJ, DJ HIGH WAY. Poti afla mai multe despre ei de pe paginile lor de facebook:

DJ BENNY

https://www.facebook.com/pg/George-Stnk-318583998339385/about/?ref=page_internal

ALIN DOBRICAN

https://www.facebook.com/pg/dobrikan/about/?ref=page_internal

PAUL DAMIXIE

https://www.facebook.com/pg/pauldamixie/about/?ref=page_internal

VICTOR ALSTANI

https://www.facebook.com/pg/OfficialVicthor/about/?ref=page_internal

Până acum, peste 300 de elevi au terminat cursurile școlii DJ HIGH WAY, iar peste 70 la sută dintre elevi pun acum muzică în cluburi, baruri, la nunți, botezuri etc.

Pentru ceilalți 30 la sută, cursul scolii de DJ a fost o evadare din rutina zilnică. Au venit să învețe ceva nou, pentru că asta e, de fapt, misiunea omului în viață : cât trăiește învață lucruri noi.

Iar joaca cu butoanele vă introduce într-o lume nouă, în care uitați, și pentru câteva ore, de probleme cotidiene!

Poti fi DJ la orice vârstă?

Legal vorbind, trebuie să ai peste 18 ani ca să fii DJ într-un club. Daca o privești ca pe o practică și îti faci încălzirea pentru viitor sau e doar de hobby în dormitor si la petreceri private, atunci e pentru toate vârstele!

Au fost și 40 de fete, care au ieșit cu licența în brate de la scoala DJ HIGH WAY. Pentru aproape jumătate dintre ele, DJ-ingul a devenit meserie și o practică cu succes. Sunt la mare căutare in cluburi și la diferite petreceri.

 

În cât timp poți ajunge DJ?

E întrebarea pe care o auzi pe buzele tuturor elevilor, atunci când încep scoala de DJ. E foarte, foarte greu să dai un răspuns, pentru că noi, oamenii, suntem diferiți. Unul învață mai repede, altul mai încet.

Din punct de vedere tehnic, dupa cursul de 3 luni de la școala DJ HIGH WAY, toți cursanții pot pune muzică corect, vor ști să suprapună beat-urile, sa miște corect pitch-ul sau să facă un loop. Ține, însă, de fiecare elev în parte, când și dacă va ajunge un DJ bun sau foarte bun.

Inițial, cursurile pentru începători erau de 1 lună de zile, timp insficient pentru a descoperi secretele DJ-ingului. Din ianuarie, DJ HIGH WAY a lansat cursul de INCEPĂTORI PRO, care durează 3 luni și este unul aproape complet, în care ai timp să înveți aproape tot. Acesta include si parctica în club. Acolo simți vibe-ul, emoția publicului și te obișnuiești cu atmosfera, ca să nu îți tremure mâna pe butoane. Cu emoțiile pozitive trebuie să vii la pachet și în club, pentru că făra ele dispare pasiunea!

De la început trebuie să știi că e ceva de muncă să ajungi un DJ foarte bun. E nevoie de multă implicare, trebuie să încerci să exersezi acasă, trebuie să mergi în cluburi să-i asculți pe ceilalți DJ, să vezi cum arată programul lor, să înveți multă muzică și multe altele.

Pare greu, dar dacă pasiunea există totul devine mult mai simplu, mult mai ușor si o să găsești lejer drumul în această meserie. Că este o meserie. Cu acte în regulă.

Licența de DJ… OBLIGATORIE!

Ca să devii un DJ în legalitate sută la sută, ai nevoie de doua licențe. Un atestat, pe care-l obții de la școala de DJ și un contract de muncă sau de prestări servicii.

Licențele sunt eliberate de către UPFR (Uniunea Producătorilor de Fonograme din România) doar către PFA-uri sau SRL-uri. Nu poți fi în legalitate doar ca persoana fizică!

Pentru mai multe detalii poți accesa link-urile de mai jos.

https://upfr.ro/licenta-de-comunicare-publica-scop-lucrativ/

https://upfr.ro/licenta-de-reproducere-muzicii/

Atestatul de DJ este certificarea competențelor profesionale. Diploma de absolvire a cursului de DJ, pe care o obții după cele 3 luni de curs la școala DJ HIGH WAY și dupa un examen serios, atestă oficial faptul că ești apt să practici această meserie minunata!

Comisia de examinare, prezentă la absolvirea cursului de la școala DJ HIGH WAY, e formată din doi membri evaluatori din partea ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări) și cel puțin un trainer de la DJ HIGH WAY.

Succes, mai multe nu mai sunt de zis. Școala de DJ, DJ HIGH WAY, e singura la care vă puteți simți ca în vacanță. Luați totul ca pe o distracție și o să fie mai mult decât bine, o să fie perfect!

”O să înveți la noi de toate/Chiar de azi nu știi nimic/Intri fără cunoștiințe/Și noi te scolim un pic/Chiar mai mult, am vrut să zic” J

 

0