Echipamente dedicate producătorilor la început de drum

Echipamente recomandate DJ-ilor la început de drum
februarie 12, 2020
5 lucruri pe care le poți face ca DJ în perioada crizei Covid 19
aprilie 28, 2020
Show all

Echipamente dedicate producătorilor la început de drum

Dacă într-un articol anterior am discutat despre echipamentele recomandate DJ-ilor la început de drum, astăzi a sosit vremea să dedicăm un articol producătorilor muzicali. Studioul unui producător debutant nu trebuie să fie foarte încărcat așa cum poate vezi la artiștii consacrați. Iată de ce ai nevoie pentru un studio complet la început de drum:

Laptop/ PC

Îți sugerăm un PC pentru producție datorită faptului că, componentele acestuia sunt deseori mult mai puternice și capabile să susțină plugin-urile folosite cât și partea de procesoare. Poți lucra și cu un laptop, dar ar fi indicat ca specificațiile acestuia să fie cu 20-30% mai ridicate decât ale unui PC. Configurația minimă recomandată este compusă din următoarele componente:

  • Intel I5 6 core
  • 8GB RAM DDR3 ECC
  • 1TB HDD/SSD pentru VST-uri și bănci de sunete
  • 128GB SSD pentru sistemul de operare și DAW
  • Cât mai multe porturi USB

Recomandat ar fi totuși să achiziționezi o configurație puternică de la început, pentru a nu face investiții viitoare prea mari. Aceasta s-ar compune din următoarele:

  • Intel I7 9700k (sau 9900k)
  • 16-32 GB RAM DDR4
  • 1-4 TB SSD
  • Cât mai multe porturi USB

Placa de sunet (interfață audio)

Una dintre cele mai importante device-uri când vine vorba de utilarea unui studio. Avem mai multe variante pe care le recomandăm în funcție de bugetul de care dispui. Iată la ce modele ar trebui să te uiți:

Monitoare de studio

Monitoarele de studio sunt diferite de boxele HiFi pe care le ai acasă. Acestea sunt special concepute pentru a reda un sunet cât mai aproape de cel pe care softul tău de producție îl emite. În funcție de bugetul disponibil, există mai multe variante dintre care enumerăm:

Clapa MIDI

Cu ajutorul acestei clape poți emula sunetul a diferite instrumente. Este foarte utilă și foarte folosită în procesul de creație. Pentru o clapă midi recomandăm orice model de peste 400 lei cu care crezi că te poți descurca. Cu cât mai multe funcții, cu atât mai bine. De asemenea, pentru început nu vei avea nevoie de foarte multe clape pe controller-ul tău.

Căști

Atunci când în bugetul tău nu sunt incluse o pereche de monitoare performante, poți compensa lipsa acestora cu o pereche bună de căști pentru studio. Acestea sunt create special pentru un studio de producție, astfel încât sunetul să fie cel din softul de producție. Printre modelele pe care le poți alege, menționăm:

Cam acestea sunt echipamentele de care ai nevoie pentru un studio dedicat producției muzicale. Tu ce echipamente folosesti ?

0