Ce înseamnă a fi DJ ? Toată lumea poate practica această meserie ?

Despre kick, snare, hihats
Despre Kick, Snare și HiHats #shortdjtip
ianuarie 17, 2019
HDJX10C
Au apărut noile HDJ-X10C în ediție limitată din fibră de carbon!
ianuarie 17, 2019
Show all

Ce înseamnă a fi DJ ? Toată lumea poate practica această meserie ?

Te-ai întrebat vreodată cu adevărat ce înseamnă a fi DJ ? Toată lumea poate practica această meserie ? Părerile sunt împărțite printre internauți. Astăzi îți voi explica în linii mari ce înseamnă a fi DJ și cum ai putea practica această meserie.

Ce este un DJ ?

Un DJ (disc jockey) dacă e să ne luăm după spusele Wikipedia, este persoana care selectează și comentează muzică înregistrată pentru un public țintă. Dar nu se rezumă totul la doar o simplă frază.

Un DJ este persoana care, odată ajunsă la pupitru, trebuie să fie capabilă să citească și să își observe propriul public și să își folosească cunoștințele tehnice și cultura muzicală, pentru a oferi un program de entertainment participanților prezenți la eveniment.

Ce face un DJ ?

Un DJ nu este prezent pentru a pune muzică de pe Youtube și a da play/pause. Există o serie de cunoștințe tehnice pe care acesta trebuie să le dobândească, cât și cunoștințe muzicale vaste, pentru a fi capabil să mențină publicul în priză.

Acesta trebuie ca, în programul său ce poate dura de la 2 ore și poate ține și timp de 12 ore, să fie capabil să își facă meseria fără probleme, mai exact, să pună muzică bine!

Cum devin DJ ?

Cum devin DJ ?Pentru a deveni DJ cu acte în regulă, trebuie să urmezi câțiva pași. Primul dintre aceștia ar fi să urmezi o școală de DJ pentru a te familiariza cu noțiunile elementare ale acestei meserii. La școală vei învăța bazele teoriei muzicale (bpm, timp, frază, etc) cât și folosirea corectă a echipamentelor de DJ. De asemenea, vei afla tot ceea ce trebuie să știi legat de legislația din România, cum să te promovezi ca artist, ce poți face și ce nu, etc.

Dar munca grea începe după terminarea școlii.

Va trebui să ieși în lume și să îți exersezi propriul stil, să îți creezi relații și să dai din coate pentru a participa la evenimente și mai ales să îți formezi o cultură muzicală solidă. Un DJ bun este cel ce știe să pună o piesă bună, la momentul potrivit.

Urmează partea de promovare personală și a muncii pe care o depui, etapă ce poate dura o bună perioadă în funcție de cât de mult te dedici.

Ușor ușor, îți vei putea face un nume și să devi cunoscut.

Practică, practică, practică!

Ascultă muzică în fiecare zi, selectează, analizează și pune muzică! Școala nu te face un DJ adevărat. Va trebui să înveți, să practici și să evoluezi și după terminarea cursurilor, să fii curios și să te zbați pentru ați îndeplini propriul vis.

 

Totul stă în mâinile tale! Noi suntem aici să te ajutăm. Dacă vrei să vezi cu ce se “mănâncă” meseria de DJ sau să iei parte la cursurile și workshop-urile noastre, te așteptăm să ne faci o vizită sau să afli mai multe informații accesând site-ul nostru Dj High Way.

De asemenea, așteptăm părerile tale într-un comentariu mai jos. Tu ce zici, e această meserie pentru toată lumea ? Ce înseamnă pentru tine a fi DJ ?

Vrei să afli mai multe detalii ? Te așteptăm la cursurile noastre! Mai multe detalii găsești pe site-ul nostru, cât și pe chat, Facebook sau la numerele de telefon afișate mai jos.

Website: https://www.djhigway.ro
Facebook: https://www.facebook.com/djhighwayromania/
Telefon: 0773.387.310

Te așteptăm la cursuri !

 

0