5 lucruri pe care le poți face ca DJ în perioada crizei Covid 19

Echipamente dedicate producătorilor la început de drum
februarie 18, 2020
Unde poti face streaming fara sa ai probleme ca DJ ?
mai 11, 2020
Show all

5 lucruri pe care le poți face ca DJ în perioada crizei Covid 19

Cu toate că lucrurile par să se mai relaxeze (cel puțin din spusele președintelui la momentul scrierii acestui articol), perioada de criză este departe de a se sfârși. Putem observa cum majoritatea festivalurilor și evenimentelor mari au anunțat fie că vor anula evenimentele, fie că le vor amâna.

Iarăși un lucru important de menționat este faptul că în acest moment, mulți colegi de breaslă nu au de lucru și nu au cum să producă sumele necesare unui trai decent. Așadar, ne-am gândit să vă prezentăm 5 lucruri pe care le poți face ca DJ în perioada crizei Covid 19

Investește timp și/sau resurse în tine!

Datorită faptului că avem foarte mult timp liber, trebuie să îl fructificăm pe deplin pentru a ne feri de monotonie și a deveni productivi. Îți sugerăm să investești timp în tine și pasiunea ta de a pune muzică sau a produce muzică! Învață să fii mai bun în ceea ce faci și caută lucruri noi pe care le poți introduce în lista ta de atuuri.

Nu uita că școala noastră își reia activitatea din 8 iunie, deci este un prilej numai bun să lași zicala românească “las’ că fac mâine” și să iei atitudine acum! Și nu uita, perseverența este cheia succesului!

Organizează-ți colecția muzicală

Dacă ești cel ce mereu are în cap o piesă în timpul programului și nu o găsește în timp util, ar trebui să te intereseze acest punct. Pentru că tot stai acasă și presupunem că nu faci mare lucru, ai putea să faci puțină curățenie în colecția ta muzicală.

  • Poți șterge piesele vechi ce nu le mai folosești sau care sunt la o calitate proastă și nu pot fi redate în mod corespunzător.
  • Poți organiza muzica în funcție de locațiile în care dai play.
  • Poți acorda steluțe pieselor faine pentru ați fi mai ușor să le identifici sau le poți chiar colora (în unele softuri)
  • Poți adăuga și cue point-uri/hot cues sau regla gridurile, pentru a mixa mult mai ușor sau de ce nu să folosești Mixed in Key (face minuni) pentru a face asta pentru tine.
Poți face livestream

E o perioadă dificilă pentru toată lumea și cu siguranță ți-ai putea înveseli prietenii și de asemenea să îți motivezi colegii de breaslă să facă același lucru. Indiferent că ești DJ de club, de evenimente private sau abia ai început să fii stăpân pe bazele dj-ingului, dă tot ce e mai bun din tine și pornește camera și placa audio! Pe lângă faptul că vei face practică și nu îți vei ieși din mână, cu siguranță prietenii și familia vor fi bucuroși să te vadă și să te audă live!

Posibilități sunt nenumărate, poți face live pe Facebook, Youtube sau mai nou chiar pe Mixcloud! Știai că Mixcloud și-a lansat propriul serviciu de streaming ? Dacă nu, îți sugerăm să intri mai des pe pagina noastră de Facebook 🙂

Gândește și pornește o serie de podcast-uri/seturi

Te-ai gândit că poți face unul sau două seturi pe săptămână dacă tot te plictisești ? Ce ai avea de pierdut ? Pentru că tot discutam mai sus despre practică, acum chiar poți să iei atitudine. Selectează muzică, analizează piesele și sortează-le, iar mai apoi apasă butonul de REC. Poți fi foarte creativ când stai acasă.

Promovează-te !

Învață cum să îți construiești propriul brand și cum să te vinzi, îți va fi foarte util după ce trece  toată această perioadă. Sfatul nostru este să strângi toate materialele foto și video pe care le ai, să vezi ce atuuri deții și să începi să te promovezi peste tot (social media, forumuri, directoare, etc).

 

Tu ce sugerezi că ar trebui să facem ca și DJ-ii în perioada asta de criză ?

0